Σήμερα το πρωί 14/04/2022 στην Νέα Μαρίνα Αλίμου διεξήχθη και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ετήσια άσκηση μείζονος κλίμακας με την επωνυμία “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”.

Η άσκηση υπό την καθοδήγηση της MSI HELLAS (Αναγνωρισμένος Οργανισμός Ασφάλειας), είχε σαν στόχο να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα σε θέματα διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων από το Προσωπικό Ασφάλειας της Νέας Μαρίνας και τους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε έκρηξη με πυρκαγιά από άγνωστους λόγους σε σκάφος ελλιμενισμένο στην μαρίνα με κίνδυνο μετάδοσης της σε γειτονικά σκάφη, τραυματισμό μέλους πληρώματος πού εκτελούσε εργασίες επί του σκάφους και την αντιμετώπιση των παραπάνω συμβάντων με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην ανωτέρω Άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών φορέων (Περιφέρεια Ν. Αττικής, Λιμενικό Σώμα/Ακτοφυλακή, Ελληνική Αστυνομία., Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ και λοιποί Δημόσιοι φορείς) και την παρακολούθησαν από την πλευρά της πολιτείας ο Βουλευτής Β3’ του Νότιου Τομέα Αθηνών κος Β. Π. Σπανάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών κα Δ. Νάνου.,

Διαπιστώθηκε με ικανοποίηση ότι τηρηθήκαν απόλυτα οι προβλεπόμενοι από τα πρωτοκόλλα χρόνοι αντίδρασης και επέμβασης των ομάδων διάσωσης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η καλή λειτουργία όλων των μέσων, η αποτελεσματική συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και ο άψογος συντονισμός των φορέων.

Εν όψει της θερινής περιόδου παρόμοιες ασκήσεις θα επαναλαμβάνονται συχνά από την Διοίκηση της Νέας Μαρίνας Αλίμου, για να εμπεδωθεί το ήδη υψηλό αίσθημα ασφάλειας στους ιδιοκτήτες και τα πληρώματα των σκαφών, στους εργαζόμενους και στους επισκέπτες της μαρίνας που αποτελεί κόσμημα για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα.